fredag 1 maj 2009

Chiara- En lysande stjärna från MaltaÅrets Maltesiska artist har tävlat i Eurovision Song Contest två gånger tidigare med strålande resultat, 1997 tävlade hon med låten "The One That I Love" och kom på 3:e plats och sist det begav sig var 2005 med låten "Angel" och då slutade hon på 2:a plats.
Hemma på Malta är Chiara en lysande stjärna året runt och det är med stolthet de i år skickar Chiara till Moskva och förväntningarna på sångerskan är skyhöga.

Namn: Chiara
Ålder: 32 år
Familj: En dotter på 1,5 år
Bor: Marsascala, Malta
Intressen: Serietidningar som jag tvingas läsa med min dotter
Favoritmusik: Ballader
Favoritartist: Withney Houston
Äter helst: Fisk

Hur länge har du jobbat som musiker?
- Sen jag var 16 år gammal så i princip i hela mitt liv, säger Chiara.

Vad är det bästa med att vara en artist?
- Att få uppskattning på scenen för det man gör. Det bästa är alla applåder som man får ibland det är som en bekräftelse på att folk verkligen gillar det man gör. Den känslan med en hel publik som applåderar är enorm, säger Chiara.

Hur känns det att vara tillbaka i Eurovision Song Contest igen?
- Det känns helt underbart, jag har saknat det och ser fram emot att träffa alla fans och vänner igen. Men samtidigt har folk sagt till mig att det är en risk att delta igen eftersom jag har så bra resultat i tävlingen men jag ser det inte riktigt så. Jag tycker varje år har sin egen tävling och ser det som ett underbart äventyr, menar Chiara.

Vad är det bästa med Eurovision Song Contest?
- Att det är så många som tittar, det ger dig en chans att bli känd för en stor publik och att komma ut i Europa och sjunga. Det är väldigt viktigt att tävlingen finns, tycker Chiara.

Har du någon favoritlåt i Eurovision Song Contest?
- Ja den absolut bästa låten är Johnny Logans "Hold Me Know", den finns alltid i mitt hjärta och jag älskar ballader, säger Chiara.

Hur skulle du beskriva din låt?
- En powerfull ballad och den bästa låten jag har tävlat med och jag hoppas och tror vi skall placera oss högt upp. Jag skall försöka fokusera och göra mitt bästa sen ligger det i andras händer att avgöra hur det kommer att gå, säger Chiara.

Du har ju kommit både tvåa och trea i tävlingen tidigare, kommer du att vinna i år?
- Jag siktar alltid högt och visst hoppas jag komma högt upp i år också men det är tuff konkurrens, säger Chiara.

Vad tycker du om årets svenska bidrag "La Voix" med Malena Ernman?
- Jag tycker det är en mycket bra låt och Malena sjunger fantastiskt bra och det skall bli kul att höra den Live i Moskva, säger Chiara.

Vad tror du om Sveriges chanser?
- Jag tror att Sverige har bra möjligheter att komma högt upp och framförallt så tror jag de tar sig till final, säger Chiara.


2 kommentarer:

  1. Stefan! Alltid i framkant. Vad häftig du är!! Passar väl på att intevjua Maltas artist när du ändå hade vägarna förbi. :-)

    SvaraRadera
  2. Väldans bra blogg, eurovision är ju stort och intressant att följa år efter år. Chiara har jag personligen följt sådär i smyg och på håll några år. Hon är speciell och från ett speciellt "Kevin Borg land", Malta. :-)

    SvaraRadera