torsdag 14 maj 2009

Waldo´s People "Vi vill gärna komma tillbaka till Eskilstuna"


Finland är klara för lördagens final i Eurovision Song Contest i Moskva. Det är gruppen Waldo´s People som representerar Finland i år, man skulle kunna beskriva gruppen som Finlands motsvarighet till E-Type.

Waldo´s People har hunnit släppa fyra album i Finland och har även släppt skivor i Canada, Tyskland, Schweiz, Österrike och Sverige. Bandet har totalt gjort över 1500 spelningar och senast bandet var på turné i Sverige var i slutet av 90-talet, som bandet gjorde ett 40-tal seplningar i Sverige. Nu har bandet släppt en singel i Sverige och hoppas kunna återvända i sommar.

Bandet har även gjort en spelning i Eskilstuna`:
- Ja vi var och spela i Eskilstuna Centrum på en nattklubb 1999 och vi gillade Eskilstuna. Vi skulle gärna komma tillbaka till Eskilstuna och göra en spelning i sommar, säger Waldo.

Hur skulle ni beskriva låten som ni tävlar med på lördag?
- Det ärt en energi kick med en bra melodi som känns upplyftande. det är viktigt för oss att få göra vår grej när vi nu skall delta i Eurovision Song Contest. Vi har gjort över 1500 spelningar och har en trogen publik och vi vill presentera vår musikgenre i Eurovision Song Contest, säger Waldo.

Vem är er svåraste konkurrent på lördag?
- Mycket svår fråga, det är så många som är bra Sverige, Turkiet, Norge och Grekland för att nämna några, säger Waldo.

Foto: EBU Indrek Galetin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar